Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Tesla съкращава 9% от служителите си

101

Снимка: Guliver / Getty Images

Американският производител на електромобили Tesla съкращава около 9% от работните си места, за да намали разходите си без да застрашава изключително важното увеличение на производството на седана Model 3, предаде Ройтерс.

В имейл до служителите милиардерът и главен изпълнителен директор на компанията Илон Мъск уточни, че съкращаването на работните места е част от опростяването на управленската структура на Tesla, обявено през май.

"Като част от тези усилия и необходимостта да се намалят разходите и да се постигне рентабилност, взехме трудно решение да освободим около 9% от колегите си в компанията", се посочва в имейла.

В документа се отбелязва, че работещите в производството няма да бъдат засегнати и така няма да се попречи да бъде постигната целта в производството на Model 3 през следващите месеци.

Tesla се разрасна и разви бързо през последните години, което доведе до дублиране на някои позиции, обяснява Мъск, цитиран от Франс прес. Той допълва, че ако в миналото тези дублирания са имали смисъл, днес трудно могат да бъдат оправдани.

Според последните данни от декември в Tesla работят 37 543 служители на пълно работно време.

В началото на април акциите на Tesla бяха с 35 процента по-евтини спрямо максимума си от септември, но признаците, че компанията е на път да постигне целта си да произвежда 5000 коли Model 3 седмично заличиха почти напълно тазгодишните загуби.

още от Автомобили
23
Четвъртък
Май