нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Toyota добавя високотехнологични слънчеви панели в колите си

Снимка: Getty Images

Японският концерн Toyota Motor възнамерява в бъдеще да започне да използва в своите автомобили високотехнологични слънчеви панели и системи, базирани на тях. Това се посочва в съобщение, публикувано от компанията във вторник, предава ТАСС.

Най-големият автомобилен концерн в страната, заедно с Националния институт за напреднали индустриални науки и технологии, ще разработят най-новите системи за слънчеви клетки, които могат да се използват в автомобилите на бъдещето. Основната задача ще бъде да се повиши ефективността на генерирането на енергия, като същевременно се намалят разходите за създаването на такива батерии и системи на тяхна основа.

Преди това Toyota също си постави за цел да доведе продажбите на своите електрически, хибридни и водородни автомобили до 8 милиона бройки годишно до 2030 г. на фона на усилията на местните власти и бизнеса за активно намаляване на промишлените и автомобилните емисии на въглерод.

Японското правителство обяви миналия октомври, че страната ще постигне нулеви емисии на въглероден диоксид в промишлеността и автомобилите до 2050 г. До 2030 г. се очаква той да бъде намален с 46% в сравнение с нивото от 2013 г.

още от Автомобили