Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Volkswagen постави цел – да произвежда 22 милиона електромобила през следващото десетилетие

62

Shutterstock

Германският автомобилопроизводител Volkswagen съобщи днес, че планира да увеличи производството си на електромобили през следващите десет години до 22 милиона и да намали въглеродния си отпечатък за срока на експлоатация на автомобила с 30 процента, предаде Асошиейтед прес.

Преди компанията предвиждаше да произвежда 15 милиона електромобила, но дори тази цел е амбициозна сама по себе си, като се има предвид, че миналата година е произвела само 50 000 електромобила, отбелязва БТА.

Компанията се насочва към електромобилите, за да се съобрази с новите ограничения за емисиите въглероден диоксид в Европа, както и заради китайското търсене на по-екологично чисти автомобили.

Автомобилостроителят обяви, че оперативната печалба на основната му марка Volkswagen, една от 12-те, е спаднала до 3,2 милиарда евро (3,6 милиарда долара) спрямо 3,3 милиарда миналата година заради забавяне на сертификацията по новия екологичен стандарт.

Фолксваген посочи, че оперативните резултати на групата за 2018 година са нараснали с 0,4 процента до 17,1 милиарда евро, като продажбите са се увеличили с 2,7 процента до 235,8 милиарда евро.

Главният изпълнителен директор на компанията Херберт Дис каза на годишната пресконференция на Фолксваген, че автомобилостроителят е изпълнил целта си за печалба с оперативен марж от 7,3 на сто.

още по темата
още от Автомобили
22
Сряда
Май