Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Volkswagen представи първи хибриден модел на Tiguan

Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen показа нов модел на малкия си SUB Tiguan. Автомобилът за първи път ще бъде плъг-ин хибрид, което ще му позволи движение изцяло на електрическа тяга със скорост до 130 км/ч. При нормално шофиране батерията, която е с капацитет от 13 kWh, ще осигурява 50 км. пробег. Електрическият двигател ще бъде с мощност 114 к. с., а моторът с вътрешно горене ще е с обем 1.4 литра и мощност 154 к. с.

Това е следващият модел на Volkswagen след Arteon и Touareg R, който за първи път се предлага на потребителите в хибриден вариант. Миналата есен VW представи и хибриден Golf 8. В новата версия на Tiguan са добавени функционалности, които по-рано бяха представени и при други модели на компанията. Например матричната LED система на предните светлини, която се маркетира като IQ  Light или функцията Travel Assist, която в ще позволява полу-автономно шофиране при скорост до 210 км/ч.

Предната част на каросерията е претърпяла фейслифт. В тази връзка, Клаус Зикиора, ръководител на направление дизайн във Volkswagen Group и главен дизайнер на марката Volkswagen споделя - „Новата радиаторна решетка на Volkswagen в предната част отразява родствената връзка между Tiguan и модели като по-големия Touareg и предлагания на пазарите в Северна Америка Atlas Cross Sport5. С нея външността на новия Tiguan наистина придобива значително по-самоуверено излъчване."

Цената на автомобила все още не се коментира от производителя. Предишният модел на Tiguan беше най-добре продавания модел на цялата група Volkswagen през 2019 г., като бяха регистрирани над 900 000 броя сделки.

 

още от Автомобили