нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Volkswagen представи спортната версия на Golf GTI - Clusport с 300 к. с.

Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen представи спортна версия на един от най-продаваните си автомобили – Golf GTI. Версията Clubsport е чувствително по-мощна, по-ниска е с 10 мм и има по-агресивна визия, пасваща на характеристиките на 2-литровия турбо двигател. Той има 55 конски сили повече мощност от стандартния за GTI модела – общо 300 к. с. и достига въртящ момент от 400 Nm.  Колата е оборудвана със спойлер на задното стъкло, нова решетка, два симетрично разположени изпускателни тръби и е с предно предаване. Стандартното оборудване включва 7-степенна скоростна кутия с два съединителя, която се очаква да постигне скорост от 0 до 100 км/ч за по-малко от  6 секунди.

Системата Vehicle Dynamics Manager в новия Golf GTI вече обединява изцяло и контролира пряко управлението на електронната блокировка на диференциала (XDS), както и компонентите, отговорни за контрола на динамиката на автомобила в завой и при високи стойности на напречното ускорение, включени в допълнително предлаганата адаптивна система за контрол на окачването DCC. Дори на ниво GTI, тези функции предлагат значително повишаване на динамиката и осезаеми предимства по отношение на поведението на пътя, но за първи път при новия Golf GTI Clubsport стандартният диференциал с електромеханична блокировка на предния мост е включен в мрежата на Vehicle Dynamics Manager.

Многобройни са и специфичните за GTI елементи, които придават индивидуален облик на вътрешното пространство на новия модел, сред които впечатление правят първокласните спортни седалки с тапицерия ArtVelours, които осигуряват отлична опора на тялото при завои с висока скорост, спортният волан с перфорирани зони в кожената облицовка за по-добър захват. Ексклузивният интериорен дизайн се допълва и от редица други впечатляващи детайли като педалите в стил алуминий.

Производителят засега не обявява цена, но когато започне да се продава през 2021 г. се очаква да колата да бъде оценена на около 85 000 лв.

още от Автомобили