нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

По-малко доставки, но повече приходи за Volkswagen тази година

Снимка: Getty Images

Германският автомобилен производител Volkswagen преразгледа прогнозата си за заложените годишни цели въз основа на резултатите от първите девет месеца на 2021 г. Така, на фона на недостиг на полупроводници компанията понижи прогнозата си за доставки до клиенти. Въпреки това групата очаква приходите от продажби през 2021 г. да бъдат значително по-високи, отколкото в предходната година.

По отношение на оперативните резултати, компанията все още очаква възвръщаемост на продажбите между 6% и 7,5%, както е посочено в по-високата прогноза, публикувана за полугодието, предава ТАСС

Според изявлението на компанията, публикувано в четвъртък, печалбата на Volkswagen е паднала с 12,1% от юли до септември до 2,8 милиарда евро. В същото време се посочва, че оперативната рентабилност на продажбите на групата през третото тримесечие е спаднала до 4,9%. Отбелязва се още, че поради недостига на полупроводници Volkswagen не е успял да отговори на голямото потребителско търсене в Китай.

"Резултатите от третото тримесечие отново показват, че сега трябва систематично да подобряваме производителността в масовия сектор. Решени сме да запазим силната си позиция срещу съществуващи и нови конкуренти и енергично да се придвижим към неутрална по отношение на климата цифрова мобилност чрез нашата стратегия NEW AUTO", подчерта главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дис.

През юли Volkswagen представи своята стратегия за развитие за 2030 г., наречена NEW AUTO. Според стратегията комбинацията от силни марки, мащабируеми технологични платформи и нови услуги ще осигури синергия, както и ще създаде допълнителни източници на приходи и ще даде възможност за разработване на бъдещи модели за увеличаване на печалбата. 

още от Автомобили