Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Volkswagen се готви за кардинални промени в ръководството си

100

Shutterstock

Германският автомобилен гигант Volkswagen събира днес надзорния си съвет, който се очаква да обяви кардинални промени и обновяване в ръководството на групата - един ден по-рано от предвиденото, предаде Франс прес, позовавайки се на източник от предприятието.

Медиите единодушно от два дни споменават предстоящата замяна на президента и главен изпълнителен директор Матиас Мюлер, назначен през септември 2015 година, от ръководителя на марката VW Херберт Дис.

За всеобща изненада във вторник Фолксваген обяви, че планира промени в ръководството, но без да посочва повече подробности.

Автомобилният концерн допълни, че сегашният главен изпълнителен директор Матиас Мюлер е обявил готовност да бъде част от тези промени.

Мюлер пое оперативното ръководство на Volkswagen през 2015 година на фона на скандала, предизвикан от разкритията, че концернът е монтирал софтуер на дизелови двигатели на коли с неговата марка, който позволява да се заобикалят екологичните норми. Редица страни започнаха разследвания и съдебни дела срещу Volkswagen.

Въпреки скандала Volkswagen е на печалба.

още от Автомобили