нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Volvo отваря вратата към публично листване на борсата в Стокхолм

Снимка: Getty Images

Общото събрание на Volvo Cars оценява "потенциално" излизане на компанията на фондовата борса в Стокхолм, собственост на американския Nasdaq, в края на годината. Както е описано подробно от шведската фирма, евентуалното листване ще бъде възможност за инвеститорите да участват в пътя на компанията да се превърне в лидер в премиум сегмента на електрическите превозни средства, предава cincodias.elpais.com

"Подкрепихме трансформацията и растежа на Volvo Cars през последните десет години, което позволи на компанията да се превърне в истинска първокласна марка с подобрена рентабилност", каза Ерик Ли, президент на компанията майка Zhejiang Geely Holding и председател на нейния съвет на директорите. 

В допълнение, мениджърът подчерта, че шведският производител е "особено добре позициониран" да предлага непрекъснат растеж и да използва пълния потенциал на електрификацията, както и на автономното шофиране.

В началото на февруари миналата година Volvo Cars и Geely Automobile, дъщерно дружество на Zhejiang Geely Holding Group, вече заявиха, че обмислят да обединят бизнеса си с цел създаване на силна глобална група, ускоряване на финансовите и технологични взаимодействия между двете и листване на фондовите борси в Хонконг и Стокхолм. Zhejiang Geely Holding Group купи Volvo от Ford Motor през 2010 г. за 1,64 милиарда евро, припомня изданието. 

Бордът също така е ратифицирал Хакан Самуелсон като главен изпълнителен директор до края на 2022 г.  

още от Автомобили