Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Porsche: Намалихме вредните емисии на автомобилите си със 75% за 5 години

67

Производителят на спортни автомобили Porsche е намалил вредните емисии на автомобилите си с над 75% от 2014 г. насам. Компанията e снижила и съответния разход на енергия с около 31% през същия период, посочват нейни данни. Същевременно, броят на автомобилите, произведени в Цуфенхаузен и Лайпциг, се е увеличил с 82%: от 101 449 (2014 г.) до 184 791 през 2018 г.

„Ние в Porsche осъзнаваме нашата отговорност по отношение на опазването на околната среда и климата“, обяснява Албрехт Раймолд, член на Изпълнителния борд на Porsche AG, отговарящ за производството и логистиката.

„Ние непрекъснато оптимизираме нашите автомобили, за да ги направим още по-екологични. В допълнение, значителен брой големи и малки инициативи в Porsche довеждат до цялостна концепция, която дава възможност на всички дейности на компанията постепенно да подобряват своята екологична устойчивост“, допълни той.

Фактът, че Porsche е успяла да намали CO2 емисиите си толкова значително – със 75% само за пет години – се дължи преди всичко на системното използване на сертифицирана от TÜV енергия от възобновяеми източници.

От началото на 2017 г. производителят на спортни автомобили произвежда с възобновяема енергия, която има сертификат за произход за действителния физически източник на електричеството. Това отговаря на най-високите екологични стандарти. Железопътната логистика за Porsche на територията на Германия вече също е неутрална по отношение на климата. От Porsche работят и за намаляване на екологичното въздействие по цялата верига на стойността.

още от Автомобили
27
Четвъртък
Юни