Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

БНБ строи нов касов център – в Пловдив

Нов касов център на Бългасрската народна банка (БНБ) ще бъде изграден в Пловдив. Символичната първа копка беше дадена вчера в присъствието на управителя на БНБ Димитър Радев и подуправителя Калин Христов, кметa на община Пловдив инж. Иван Тотев и на жилищен район „Тракия“ Костадин Димитров, Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений.

Новият касов център се изгражда на територията на жилищен район „Тракия“ в града, като целта е да се постигне високо качество, сигурност и ефективност на касовите операции на територията на Южна България и в частност – област Пловдив, коментираха от БНБ.

Обектът се финансира изцяло от БНБ, за изпълнението му е избрано ДЗЗД „ Тракия БНБ“ с участници „Калистратов груп“ ООД и „Геострой“ АД, едни от водещите компании в строителния бранш в страната.

„Касовото обслужване с банкноти и монети е специална дейност, тя предявява много високи изисквания. Аз съм убеден, че нашият Kасов център ще отговори на най-високите международни изисквания. Гаранцията за това е както в проекта, така и в качеството на строителите“, каза на официалната церемония Радев, управител на БНБ.

Очаква се новият касов център на БНБ в Пловдив да бъде пуснат в експлоатация до края на 2020 г.

още от Банки