Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Deutsche Bank готви мащабно преструктуриране

Guliver / Getty images

Deutsche Bank обяви широкообхватни планове за преструктуриране на компанията, които се очаква да струват 7,4 милиарда евро (8,3 милиарда долара), предаде ДПА.

Финансовата институция съобщи днес новината след заседание на надзорния съвет. Финансовата институция допълни, че очаква загуби преди данъци от 500 милиона евро - и 2,8 милиарда евро след облагане - през второто тримесечие.

Банката допълни, че общите разходи по преструктурирането, което се очаква да приключи към 2022 година, ще бъдат 7,4 милиарда евро.

През май Кристиян Севинг, новият главен изпълнителен директор на Deutsche Bank, заяви пред акционерите й, че е готов да направи "трудни орязвания", за да се подобри нейното затруднено финансово положение и да се повишат разочароващо ниските котировки на акциите й на фондовата борса, припомня Асошиейтед прес.

Deutsche Bank ще съкрати 18 000 работни места до 2022 година, а това е една пета от персонала й, уточни Франс прес.

"Преструктурирането ще доведе до намаляване на работните места при пълна заетост с 18 000 до 2022 година и така персоналът да бъде сведен до 74 000 души", се посочва в комюнике на банката. Целта на преструктурирането е да се намалят разходите с 6 милиарда евро и да се постигне рентабилност на дейността.

още по темата
още от Банки