нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Deutsche Bank надмина прогнозите на анализаторите

Снимка: Guliver / Getty images

Германският банков гигант Deutsche Bank отчете нетна загуба от 77 млн. за второто тримесечие на 2020 г., предаде Си Ен Би Си. Този резултат обаче е значително по-добър от загубата от 3,2 млрд. евро през същия период на миналата година, която до голяма степен се дължеше на преструктурирането на банката.

Освен това, нетната загуба е значително по-малка от очакваната от самата банка загуба от 133 млн. евро и прогнозираната от анализатори, анкетирани Ройтерс, загуба от 182,9 млн. евро.

Финансовата институция отчете още приходи от 6,3 млрд. евро спрямо 6,2 млд. евро през второто тримесечие на 2019 г.

Deutsche съобщи, че през второто тримесечие отписванията зарад провизии в кредитния бизнес са достигнали 761 милиона евро спрямо 506 млн. през първото тримесечие.

Германската банка обяви, че преструктурирането и е в пълен ход, като отчете 23-процентово понижение на разходите, които не са свързани с погасяването на лихви, до 5,4 млрд. евро.

„В една трудна среда ние успяхме да увеличим приходите си и да намалим допълнително разходите. На път да постигнем напълно целите си“, коментира главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг.

„Това ни позволи да компенсираме по-високите провизии за покриване на загубите от лошите кредити и да останем на печалба, докато подкрепяме клиентите си при тези трудни условия.“, добави той.

 

 

 

още от Банки