Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Федералният резерв на САЩ обмисля създаването на „лоша банка” по предложение на Deutsche Bank

Федералният резерв може да постави под въпрос предложението на Deutsche Bank да свие или дори да затвори големи части от търговската си дейност извън Европа, съобщи в понеделник "Файненшъл таймс", позовавайки се на източници, запознати с темата.

По-рано този месец финансова медия посочи, че германският кредитор се готви да създаде така наречената "лоша банка", която ще разполага с активи до 50 милиарда евро.

Източниците на изданието обаче твърдят, че през последните дни служителите на Федералния резерв са разговаряли с ключови фигури в банката, за да поискат допълнителна информация за нейните планове. Твърди се, че те са загрижени относно тази стратегия поради несигурността, която тя може да окаже върху целия финансов портфейл на банката в Съединените щати. Източниците на "Файненшъл таймс" добавиха, че Федералният резерв настоява да знае как подобна промяна ще се отрази на операциите на големия германски кредитори, предаде БНР.

Новината идва в период, през който Deutsche Bank е изправена пред нарастващ контрол върху дейността ѝ в САЩ. Последните информации сочат, че американските федерални и държавни органи разследват немската банка за пране на пари и други потенциални нарушения, докато група сенатори от Демократическата партия поискаха да се разгледат финансови транзакции през Deutsche Bank на президента Доналд Тръмп.

Освен това главният оперативен директор на банката за Северна и Южна Америка подаде оставка в началото на месеца.

още от Банки
13
Сряда
Ноември