Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Royal Bank of Scotland сменя името си на NatWest

Снимка: Guliver / Getty images

Royal Bank of Scotland ще премени името си на NatWest и ще намали намали дейността на отдела си за инвестиционноти  банкиране. Това са част от промените, включени в плана за преструктуриране на банката на нейния ръководител Алисън Роуз, информира Ройтерс.

Роуз, която замени Рос Макюън на поста главен изпълнителен директор на RBS през ноември, е първата жена, достигнала до най-висшата позиция в една от водещите банки на Великобритания. Тя се надява, че този ребрандинг ще подобри имиджа на банката, която трябваше да бъде спасена от фалит от британските данъкоплатци по време нa cвeтoвнaтa финaнcoвa ĸpизa пpeз 2008 гoдинa. Тогава Лондон наля 45,5 млрд паунда в банката, като днес дялат на британската държава в кредитора е около 62%.

Макар че бранда RBS ще продължи да се използва в Шотландия, банката няма да използва 293-годишното си название на групово ниво, като то ще бъде заменено от NatWest, произтичащото от закупената през 2000 г. National Westminster Bank. Прочуванията на общественото мнение във Великобритания показват, че потребителите реагират по-позитивно на този бранд, отколкото на Royal Bank of Scotland

 

още от Банки