нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шефът на JP Morgan получи специална награда от банката

Снимка: Getty images

Американският банков гигант JP Morgan Chase даде „специална награда“ на главния си изпълнителен директор, която има потенциала да му донесе милиони долар, пише Би Би Си.

От компанията заявиха, че целта на наградата е да „убеди Джейми Даймън да управлява компанията още дълги години“.

Тя представлява 1,5 млн. права върху увеличението на стойността на акциите, които действат на принципа на опциите. Ако цените на акциите на банката поскъпнат, собственикът на тези права може да спечели доста пари.

Даймън е единственият ръководител на водеща банка на Уолстрийт, който заема такъв пост преди финансовата криза от 2008 г. Той стана главен изпълнителен директор на JP Morgan Chase в края на 2005 г., а година по-късно беше назначен и за неин председател.

„Специалната награда отразява желанието на борда на директорите г-н Даймън да продължи да ръководи фирмата още дълги години“, посочват от компанията в бележка до инвеститори.

По данни на Forbes през 2020 г. той е получил 31,5 млн. долара от банката, а състоянието му се изчислява на 1,8 млрд. долара.

Бъдещето на Даймън често е обект на спекулации на Уолстрийт. През 2018 г. в изявление, публикувано от фирмата, той казва, че ще продължи да изпълнява настоящата си роля ще около пет години.

още по темата
още от Банки