нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Банкиране от разстояние - UBS залага на хибридния модел на работа

Снимка: Getty images

Швейцарската финансова група UBS ще позволи на две трети от своите служители да преминат за постоянно на хибриден модел на работа от вкъщи и в офиса, предаде Блумбърг, позовавайки се на запознат източник.

Това може да даде на банката конкурентно предимство при набирането на персонал спрямо други финансови институции, които подхождат по-агресивно към връщането на работниците в офисите.

Според източника инициативата за нормализиране на хибридната работа е водена от главния изпълнителен директор на UBS Ралф Хамърс.

Според вътрешен анализ на банката именно две трети от нейните служители са на позиции, които са подходящи за хибриден модел на работа.“Има обаче роли, като например тези на търговците и служителите в отделните клонове на банката, които ще трябва да продължат да се изпълняват от съответното работно място. До момента от банката не са задали дата за връщане на служителите в офиса.

Подходът на UBS силно контрастира на този на множество от водещите американски банки. Goldman Sachs Group Inc. изисква от почти всичките си служители в САЩ да се върнат в офиса, докато JPMorgan Chase & Co. иска от американските си служители да започнат да се завръщат по работните си места от 6 юли.

„Ако можете да отидете в ресторант в Ню Йорк, можете да отидете на работа в офиса и ние ви искаме там“, заяви главният изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман.

Сред европейските кредитори Deutsche Bank каза на инвестицонните си банкери в САЩ, че очаква те да се върнат в офисите на компанията в началото на септември. Компанията обаче работи по планове, които да позволят на служителите да работят от вкъщи до три дни от седмицата.

още по темата
още от Банки