Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

УниКредит Булбанк дарява 100 хиляди лева на „Пирогов“

Снимка: Мениджър Нюз

„УниКредит Булбанк“ дарява 100 000 лева на „Пирогов“. Средствата ще бъдат използвани за покриване на извънредните медицински нужди на най-голямата болница за спешна медицина в страната във връзка с COVID-19

„В моменти като тези е важно да останем заедно, работейки за нещата, които наистина имат значение. Изправени сме пред общо предизвикателство и здравето на хората е основен приоритет за всички нас. Решихме, че най-добрият начин за справяне с тази спешна нужда е чрез подкрепа на болница „Пирогов“, която осигурява жизненоважни грижи за най-засегнатите“, заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“.

„Нашият екип от професионалисти е изключително благодарен на всички дарители, които реагират толкова бързо и ни подкрепят в нашата съвместна битка срещу невидимия враг“, коментира проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Дарението, направено от „УниКредит Булбанк“, следва усилията на „УниКредит“ за справяне с пандемията COVID-19. В Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите. 

още от Банки