нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Уорън Бъфет залага на Bank of America

Снимка: Guliver / Getty images

Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway e увеличил делът на компанията в Bank of America с над 800 млн. долара през тази седмица, пише Си Ен Би Си. Това се случва в момент, когато пандемията от коронавирус продължава да хвърля голяма сянка върху перспективите пред американската и световната икономика.

Представяне на Комисията за ценни книжа и борси показа, че Berkshire Hathaway  е придобил 33,9 милиона акции на банковия гигант между понеделник и сряда. Това е уличило делът на инвестиционната компания в Bank of America с 813,3 млн. долара до над 24 млрд. долара.

Във вчерашната търговия акциите на Bank of America поскъпнаха с 0,95% на фона на загубите на Уолстрийт, представяйки се по-добре от другите водещи имена в банковия сектор като JPMorgan Chase, Citigroup and Wells Fargo. Berkshire притежава дялове и в JP Morgan и Wells Fargo.

През май Бъфет демонстрира оптимизъм по време на годишната среща на акционерите в Berkshire, която се проведе онлайн заради пандемията.

„На практика нищо не може да спре Америка. Американското чудо, американската магия винаги са надделявали и ще го направят отново... Бях убеден в това и по време на Втората световна война, Кубинската ракетна криза, 11 септември и финансовата криза“, заяви тогава бъфет.

Същевременно с това обаче Оракулът от Омаха обяви, че е продал всички акции на авиокомпании, които притежава, заради несигурността в сектора, предизвикана от COVID-19.

още по темата
още от Банки