Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Райфайзенбанк" - банка на годината за четвърти пореден път

Снимка: Райфайзенбанк

Райфайзенбанк бе определена за „Банка на годината“ за 2019 г. в България. Тя печели едноименния приз на списание „The Banker“, част от „The Financial Times“ за четвърта поредна година. Наградите бяха връчени на специална церемония в Лондон.

„Стратегията ни да растем разумно и устойчиво дава своя резултат. Кредитите ни растат над средното за пазара, а показателят необслужвани заеми е на много ниски и здравословни нива. Мисията на Райфайзенбанк е да превръщаме постоянните иновации в изключително клиентско преживяване и през тази година направихме значителни стъпки в тази посока“, отбеляза Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на „Райфайзенбанк България“.

В същото време, „Райфайзен Банк Интернешънъл“ получава за 12-и път приза за „Банка на годината“ 2019 за региона Централна и Източна Европа. Банките „Райфайзен“ в Босна и Херцеговина и Украйна също получиха отличие.  

Само преди няколко седмици друго финансово списание – „Global Finance“ определи дъщерното дружество на „Райфайзен“ в Словакия – „Татра банка“ за най-иновативна дигитална банка в света.

„За мен тези награди са потвърждение на фокуса ни върху клиентското преживяване, най-вече по отношение на дигитализацията“, коментира главният изпълнителен директор на „Райфайзен Банк Интернешънъл“ Йохан Щробл. 

още по темата
още от Банки