Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бурен ръст на пазара на умни системи за дома в САЩ. Гони 50 млрд. долара в следващите години

Shutterstock

С повече от 40 млн. инсталирани умни системи за дома в края на тази година, Северна Америка е най-напредналият пазар за смарт обзавеждане в света. Според проучване на уебсайта PreciseSecurity.com тенденцията ще продължава да се развива и през следващите години, достигайки приходи от 49.5 млрд. долара до 2023 година.

Повече от 60 млн. домове в Северна Америка ще са смарт до през 2023 година

През 2012 година северноамериканският пазар за смарт устройства за дома достина 1.63 млрд. долара приходи и продължи да нараства с времето. През следващите 5 години средствата на този пазар се увеличиха с 6 пъти до 9.9 млрд. долара, което бе само началото на още по-забележителен период на експанзия.

Приходите минаха 22.3 млрд. долара през 2018-а, а темпът на растеж ще нарастне със 17.3% до 2023 г., достигайки годишен приход от 49.5 млрд. долара. Същевременно броят на домакинствата с инсталирани смарт системи за дома се очаква да се увеличи с 12.3%, което означава малко над 60 милиона смарт жилища.

Точковите решения генерират най-съществената част от приходите на пазара

Смарт системите за дома могат да бъдат разделени в две категории – системи за целия дом и точкови решения, създадени за специфични домашни функционалности. Данните от 2019 г. сочат, че в повечето случаи точковите решения са първата смарт покупка на потребителите.

Разделени в категории, глобалните потребители да похарчили 17.1 млрд. долара за устройства за по-голям контрол и свързаност вкъщи, което прави този вид продукти най-купувани, спрямо тези за повече сигурност, развлечение у дома, управление на енергията и смарт уреди.

Пълното изследване вижте тук.

още от Бизнес