Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Още една жертва - белгийският филиал на Томас Кук също обяви фалит

Снимка: Guliver / Getty images 

Търговският съд в Гент обяви днес фалит на Томас Кук Белгия (Thomas Cook Retail Belgium). Това е най-големият фалит на британския туроператор в тази страна, където за него работят близо 500 души, предаде Франс прес.

След фалита на 24 септември на три други местни компании, засягащ 75 служители, това е най-тежкото решение (като се имат предвид работните места), което преди една седмица Томас Кук Белгия твърдеше, че иска да избегне.

Фалитът на "Ритейл", засягащ мрежа от 91 пътнически агенции под марките Некерман (Neckermann) и Томас Кук, има персонал от 501 души в Белгия, според съобщения в медиите.

Белгийският клон на Томас Кук бе принуден да обяви фалит, защото не успя да намери бързо 5 милиона евро, които биха могли да му осигурят възможност за реорганизация и да го защитят от кредиторите.

Разговорите, които бяха водени между различните заинтересовани страни до последния момент, не можаха да доведат до споразумение, поясни вчера следобед ръководството на белгийския клон на Томас Кук, след като съобщи новината за фалита на представители на служителите.

Този фалит е една от многобройните последици в Европа от сгромолясването на британската компания майка преди осем дни, отбелязва АФП.

още по темата
още от Бизнес