нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

БФБ започва партньорство с германската борса за финансиране на български стартъпи

снимка: Мениджър Нюз

Българската фондова борса обяви, че стартира партньорство с дъщерно дружество на германската фондова борса Дойче Бьорзе, с което ще помага на български малки и средни предприятия, и стартиращи компании да набавят допълнително финансиране.

Дъщерната компания Deutsche Börse Venture Network®, която е основана през 2015 г., представлява екосистема, която се състои от 460 рискови инвеститори от 32 страни по света. 200 компании са членове на тази екосистема и те са успели да наберат общо 4,6 млрд. евро финансиране основаването й.

„БФБ ще служи като мост към мрежата чрез безплатна оценка и консултации на компаниите, които са потенциални членове от България“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ и доцент във ВУЗФ.

Българските компании - кандидати за влизане в Deutsche Börse Venture Network трябва да отговарят на поне три от следните критерии: за стартиращи предприятия в ранен етап – да имат не по-малко от 1 млн. евро приходи, да покриват някои специфични бизнес индикатори като напр. голям брой нови потребители или голям растеж на клиентската база и др., да имат добре известен инвеститор и привлечен капитал от над 1 млн. евро; за по-зрели компании – да имат не по-малко от 10 млн. евро приходи; да отчитат годишен от ръст на приходите от поне 30%, годишна нетна печалба над 0,5 млн. евро, собствен капитал над 5 милиона евро, добре известни водещи инвеститори и привлечен капитал над 10 млн. евро. Повече можете да видите на: https://beamuplab.space/bg/venture_network

Ползите от членството в мрежата БФБ ще бъдат представени днес по време на третата стратегическа среща на компаниите от програмата beamUp lab - Gravity MeetUp III. Борсата е символичен домакин на срещата и ще демонстрира на нея всички възможности, които предлага на стартъпите и МСП за набиране на капитал за реализация на техните бизнес стратегии с акцент върху Пазара за растеж Beam.

Друг акцент ще бъде панелът на Европейската банка за възстановяване и развитие, в който ще бъдат представени видовете финансиране, които те предоставят за стартиращи фирми и МСП.

В последната сесия компаниите EnduroSat, Businessmap (Kanbanize), SoftUni и Software Group ще направят своята специална презентация или т. нар. виртуален investor pitch и ще получат обратна връзка, както и препоръки от мениджърите на водещите фондове за рисково инвестране - Neo Ventures, BlackPeak Capital и LAUNCHub.

Във форума участват представители на 20-те компании, избрани за програмата beamUp lab, нейните партньори и консултанти.

 

още от Бизнес