нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

БФБ стартира обучения за изкуствен интелект и устойчивост

Българската фондова борса о ще организира обучения в 4 основни области – човешки и изкуствен интелект, приложна етика и устойчивост. Обученията ще бъдат в партньорство с Panthera Solutions, след като ръководството на борсата сключи споразумение с консултантската компания, лидер в областта на специализираните финансови и инвестиционни обучения.

Партньорството с Panthera Solutions е част от цялостната политика на БФБ за повишаването на инвестиционната култура в страната ни.

В резултат на договореностите между двете компании българските експерти ще имат достъп до 16 обучителни курсa.

„Българските финансови и инвестиционни специалисти заслужават найдоброто, което европейската практика предлага. Радваме се, че Българска фондова борса е мостът, чрез който този безценен опит може да бъде споделен и достъпен за всеки в страната ни.“, каза д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ и доцент във ВУЗФ.

Предстоящите обучения надграждат конвенционалните знания в областта с модерни аспекти като използване на приложни поведенчески похвати, моделиране с големи бази данни и създаване на иконометрични модели, измерване на когнитивното разнообразие в инвестиционните екипи, структуриране и дю дилиджънс на зелени облигации и други. Обученията са с продължителност три часа, ще се провеждат онлайн и всяко от тях носи 3 кредита за CPD акредитацията. Първият курс ще бъде на 7 април 2021 г. и е на тема: “Подобряване на инвестиционната хипотеза“ в областта на приложната етика. Скоро ще започне регистрацията за него.

Teмитe и датите на предстоящите курсове могат да бъдат проследени тук

Сред партньорите на Panthera Solutions са London Stock Exchange Group, Deutsche Börse Group, Bolsa de Madrid, Monaco Economic Board, Budapest Institute of Banking, CFA асоциациите на Великобритания и Испания и др. Компанията е носител на две от найпрестижните европейски награди в областта си за 2020 г. – “Best Financial Service Provider” и „Most Innovative Training for Investment Professionals”, както и е отличена с наградата за „Most Innovative Boutique Asset Allocation Consultancy” през 2019 г.

още от Бизнес