нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Българска изба за първи път с най-голямото световно признание от MUNDUS VINI

Специалното отличие за "Домейн Бойар" от тазгодишното издание на престижния световен конкурс

Българската изба „Домейн Бойар“ получи изключително признание от един от най-големите и престижни винени конкурси в света MUNDUS VINI.

За първи път експертното световно жури на конкурса отличи наш участник с титлата “Най-добър производител от България”.

MUNDUS VINI е един от най-големите и престижни световни конкурси, в който всяка година се оценяват проби от най-добрите производители в цял свят от всички видове и стилове вина, както и бири и спиртни напитки. Конкурсът се провежда ежегодно в Нойщат, Германия и предшества най-голямото изложение на напитки в Европа - PROWEIN. Като цяло, българските изби и тази година, за пореден път са спечелили множество отличия, но само една от тях е с най-високото признание „Най-добър производител от България“.

Експертното международно жури на 28-то издание на конкурса, проведено тази година оценява пробите.

Стойността на това е признание е изключителна, защото е в резултат на оценката на елита на световните винени експерти в един от най-важните конкурси за света на виното и винопроизводството, посочват от родния винопроизводител. Наградата е още по-специална, защото върви в комплект с 3 златни и 3 сребърни медала за вината на „Домейн Бойар“:

Със златни медали са отличени:

1. Korten Natura Mavrud & Rubin 2019

2. Rue Romance Merlot 2019

3. Domaine Boyar Platinum Chardonnay Barrel Ferment 2019

Сребърните медали са за:

1. Domaine Boyar Platinum Merlot 2019

2. Domaine Boyar Platinum Chardonnay Barrel Ferment 2018

3. Korten Syrah 2019

Най-високото признание за „Домейн Бойар“ от тазгодишното издание на конкурса не е случайно. То е предшествано от топ отличия за вината на избата в този конкурс и в предишни години, сред които не само златни и сребърни медали, но и специалните награди в категориите “Най-добро червено вино от България” и “Най-добро бяло вино от България”.

Едновременно с отличията от Mundus Vini, „Домейн Бойар“ бележи силни постижения и в още три големи конкурса. Sakura Awards (в Япония) присъжда на избата две отличия - сребърен медал за Domaine Boyar Chardonnay 2020 и златен за Domaine Boyar Traminer 2020. Паралелно с тях вървят и златен медал за Quantum Rose Pinot Noir & Syrah 2020 от Concours Mondial de Bruxelles Rose Selection 2021 и два сребърни медала от Concours Mondial du Sauvignon за вината от вносното портфолио на избата Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2020 и Paradiso Mediterraneo Sauvignon Blanc 2020.

Признанията са неоспоримото доказателство за професионализма на екипа на компанията, която тази година има юбилей и става на 30 години. Основана през 1991 едновременно в София и Лондон тя и до днес е най-големият износител на качествени вина за Великобритания, (където е безспорен лидер), Белгия, Холандия, САЩ, Япония и много други страни. Титлата, с която екипът на компанията се гордее най-много обаче е лидерската позиция на най-устойчивата винена компания на българския пазар и най-големият и устойчив износител на качествени български вина и на международните пазари, с което от години гради и защитава добрият имидж на българските вина по света.

„Домейн Бойар“ са и абсолютните иноватори на нашия пазар като от самото си създаване първи прокарват най-модерните световни тенденции във виното и внедряват най-съвременните технологии и оборудване във винарството у нас. Всяка година избата доказва своето корпоративно послание „Добри в правенето на вино“ като създава нови устойчиви марки във всички ценови категории, защото за „Домейн Бойар“ наистина е мисия „да бъдем добри в това, което правим!“

още от Бизнес