Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Български велосипед сред отличниците за дизайн и иновации на конкурса Red Dot

1985

Градският велосипед на Urbinzied Bikes, който се произвеждат в България от български екип, е отличен с приз в големия международен конкурс за изключителен дизайн и иновации Red Dot, чиито отличия ще бъдат връчени на церемония в операта в Есен на 9 юли. Българският продукт ще бъде включен и в годишния каталог на Red Dot за 2018/2019 г., както и в специализирана изложба с отличените, сред които попадат и изделия на марки като Apple, Bulgari, Ferrari, Lenovo, LG, Philips, Porsche и Sony. Всички са избрани сред подадените за участиет 6300 заявки от общо 59 страни.

Освен дизайн, техническите характеристики на родния продукт също са допринесли за присъждането на приза, а именно огромното предимство да инвестираш във велосипед за градско колоездене, който не се нуждае от абсолютно никаква поддръжка. Освен това, наред с подобряването на здравето си, притежателят му допринася и за опазване на околната среда. Безвъздушните гуми не се помпят с въздух, ремъчното задвижване е безшумно и не изисква смазване, капсулованите спирачки и скоростна кутия не се замърсяват и не изискват никакво обслужване. Елементите от естествена кожа са с UV-защита и са устойчиви на атмосферни влияния, което превръща дизайнерския велосипед, тежащ едва 12 кг,, в подходящ за целогодишна употреба, без сезонни ограничения. 

Томас Локууд, член на журито на Red Dot: Best ot The Best и влиятелна личност в областта на иновациите, вижда подобряването на качеството като знак, че компаниите все повече определят добрия дизайн като фактор за успех, за да останат на пазара. "Дизайнът и иновациите са жизненоважният елемент на нашия бизнес", казва той. 

Единствено в производството, компанията не използва иновации. Всичко се сглобява ръчно от високо обучени специалисти а готовата продукция преминава през допълнителни тестове и прецизен контрол на качеството. Според компанията само така може да се осигури върховото ниво на качество, необходимо за такъв елитен луксозен продукт.

още по темата
още от Бизнес
27
Четвъртък
Юни