Затвори

Боб Суон: Intel няма да толерира расизъм

Getty Images

Боб Суон, главният изпълнителен директор на Intel, е един от десетките ръководители, които се обърнаха към служителите си във връзка с протестите след смътта на Джордж Флойд, разтърсили Америка. Ето част от това, което сподели той.

Безсмислените актове на расизъм и насилие, които наскоро отнеха живота на Ахмад Арбъри, Бриона Тейлър и Джордж Флойд, както и заплашваха Крисчън Купър, са отвратителни и грешни. Заставаме за Ахмуд, Бриона, Джордж, Кръсчън, семействата им, приятелите им и техните общности и призоваваме за прекравяване на актовете на расизъм, неравнопоставеност и социална несправедливост.

Животът на черните е важен. Точка. Докато расизмът може да изглежда много различно по света, единственото еднакво е, че расизмът от какъвто и да било вид няма да бъде толериран в Intel или в нашите общности.

Към нашите тъмнокожи служители и общности в и извън Intel, чувам ви и ви виждам. Наранени сте. Ядосани сте. Изморени сте. Барб Уай (бел. ред. HR директор на компанията) написа за болката, която много от вас изпитват, в трогателна бележка към екипа ѝ, озаглавена „Къде е човекът в човечеството?“. Когато една част от нашия екип е наранена, всички сме. Заставаме за вас и ви подкрепяме. Стоенето отстрани не е опция. Моят ангажимент към вас е да отворя ума и сърцето си, за да слушам и да действам. Моля всички вас да го направим заедно.

Можем да започнем с това да се вглъбим по-дълбоко в ценностите си. Приобщаването е една от шестте ценности, които оформят културата, която създаваме в Intel. Стремим се да изградим култура на принадлежност...

Имайте емпатия и състрадание един към друг и се стремете да проявявате разбиране. Информирайте за мисленето си с различни гледни точки. Всички мениджъри в Intel, нека да наглеждаме екипите си и да водим открити разговорим за случващото се, защото знаем, че каквото става извън работа, влияе и върху самата работа.

В по-широк план обаче носим по-голяма отговорност да внесем промените в света. Затова стратегията и целите ни за корпоративната отговорност до 2030 г. включват дълбок фокус върху разнообразието, включително и работата с други компании, за да ускорим възприеманто на приобщаващи бизнес практики сред индустриите, създавайки и имплементирайки глобален индекс за приобщаване. В момент, когато някои от компаниите дезинфестират в разнообразието, ние инвестираме повече, защото това има значение.

Сърцето ми се къса, пишейки тази бележка, защото в момента се чувам с много от вас, които изпитват болка и тъга. Знам, че говоря от името на лидерския екип, Борда на директорите и служителите ни по света, когато казвам: Ние сме тук за вас. Заедно ще преминем през това. Заедно ще променим света и ще обогатим живота на ВСЕКИ човек на Земята.

още от Бизнес