нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Boeing планира да продаде 8700 самолета на Китай до 2040 г.

Снимка: Getty Images

Американският производител на самолети Boeing планира да продаде 8700 самолета на стойност 1,47 трилиона долара на китайски превозвачи до 2040 г. Това се казва в съобщение за пресата, публикувано в четвъртък на уебсайта на компанията. 

Според прогнозите на корпорацията през следващите 20 години КНР ще трябва да увеличи броя на персонала в областта на въздушния транспорт с 400 хиляди души - пилоти, техници, стюардеси. Boeing изчислява, че компанията генерира 1,5 милиарда долара брутен вътрешен продукт в Китай всяка година, като помага за обучението на професионални работници, предава ТАСС

"Има добри възможности за значително увеличаване на броя на международните дестинации на дълги разстояния [до Китай], както и за увеличаване на товароносимостта", каза управляващият директор на Boeing China Ричард Уин. Както той уточни, бързото възстановяване на индустрията за въздушен транспорт на КНР в условията на пандемията показва еластичността и големия потенциал на китайския пазар. 

В прессъобщението се отбелязва, че компанията изгражда партньорства с Китай на принципите на уважение и взаимно доверие. "КНР действа и като доставчик на компоненти за всички модели на нашите пътнически самолети", се казва в него. 

още от Бизнес