нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борисов връчи на Нестле България сертификат за инвеститор от най-висок клас

Снимка: кадър от видео/Фейсбук профил на Бойко Борисов

"Над 1000 човека работят за "Нестле България" АД, само за миналата година са вложили над 20 млн. лв. в своето производство. Най-голямата радост за нас е, че големи световни фирми продължават да инвестират в България. А непрекъснатото модернизиране на инфраструктурата у нас и добрият бизнес климат привличат нови компании." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес посети фабриката на компанията в София заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и връчиха на изпълнителния директор Петър Стоилов сертификат за инвеститор слас А. 

Министерство на икономиката отличи компанията за инвестиции от 21 644 269 лв., вложени в дигитализация на производството във фабриката в София през 2020 г. и разширяване на портфолиото от продукти. През 2020 г. Нестле България разшири една от производствените линии и инвестира в 2 нови поточни линии за опаковане на шоколадови десерти KIT KAT. Чрез реализацията на инвестиционния проект Нестле България ще увеличи капацитета на фабриката, за да посрещне растящото търсене на продуктите KIT KAT в пазарите, към които компанията осъществява експорт. През последните две години (2018 г. и 2019 г.) ръстът на продуктите с марката KIT KAT е между 8 и 10%. Наред с увеличаването на капацитета ще се разшири и произвежданото портфолио от продукти, като се добавят продукти с разнообразни пълнежи като плодове, ядки и др., за да се отговори на засиленото търсене от потребителите към десерти с хранителни ползи, които осигуряват балансирано хранене и съответстват на активния начин на живот. Промяната в производствените технологии от своя страна ще доведе до използването на по-малко опаковъчни материали, което съответства на ангажимента на Нестле за намаляване на отпечатъка върху околната среда и държавната политика за опазване на околната среда.

"Благодарим на Министерство на икономиката и останалите институции в България за успешната съвместна работа и за това, че оценяват желанието на компанията да затвърди позицията на бизнес лидер в страната, който се грижи за икономиката, обществото и околната среда “, заяви изпълнителният директор на Нестле България Петър Стоилов при връчването на сертификата.

Министерство на икономиката издава сертификати за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за насърчаването на инвестиционни проекти, които се осъществяват на територията на България и са свързани със създаването на ново предприятие, с разширяването на съществуващо предприятие/дейност, с диверсификация (разнообразяване) на производството на предприятието/дейността с нови продукти или със съществена промяна в цялостния производствен процес на съществуващо предприятие/дейност.

още от Бизнес