Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Човешкият капитал - в основата на конкурентната икономика

100

Системата на образованието и подготовката на младите хора за пазара на труда бе основен акцент в дискусиите по време на провелата се днес традиционна годишна среща на Българският форум на бизнес лидерите с чуждестранните посланици, акредитирани в София, и висши представители на изпълнителната власт. Образованието и човешкият капитал са в основата на конкурентната икономика, подчертаха повечето участници в днешния форум. Събитието под надслов „Хората и просперитът на България” се състоя под егидата на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и в партньорство с посолството на Израел в София.

В третото издание на инициативата на БФБЛ участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на БФБЛ Ираван Хира и израелската посланичка в София Н.Пр. Ирит Лилиан. Гости на събитието бяха висши мениджъри на над 30 компании, представители на неправителствения сектор, както и дипломати от над 20 страни. „За нас в БФБЛ обмяната на международен опит по важни и актуални теми е от голямо значение, тъй като откроява модели за устойчиво и дългосрочно икономическо развитие и дава своя принос към политиките, които ще доведат до положителна промяна на средата за работа и живот у нас“, обърна се към гостите председателят на Форума Ираван Хира.

В събитието, модерирано от Максим Бехар, член на УС на БФБЛ, активно участие взеха топ мениджъри на водещи компании-членове на БФБЛ, които поставиха своите въпроси към представителите на институциите и очертаха част от предизвикателствата, които все още стоят пред страната ни – подобряване на бизнес средата, намаляване на административната тежест върху бизнеса, въвеждането на електронно правителство, дигитализацията на производствените процеси, недостига на работна сила, независима съдебна система.

още от Бизнес
13
Четвъртък
Декември