Затвори

Човешкият капитал - в основата на конкурентната икономика

Системата на образованието и подготовката на младите хора за пазара на труда бе основен акцент в дискусиите по време на провелата се днес традиционна годишна среща на Българският форум на бизнес лидерите с чуждестранните посланици, акредитирани в София, и висши представители на изпълнителната власт. Образованието и човешкият капитал са в основата на конкурентната икономика, подчертаха повечето участници в днешния форум. Събитието под надслов „Хората и просперитът на България” се състоя под егидата на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и в партньорство с посолството на Израел в София.

В третото издание на инициативата на БФБЛ участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на БФБЛ Ираван Хира и израелската посланичка в София Н.Пр. Ирит Лилиан. Гости на събитието бяха висши мениджъри на над 30 компании, представители на неправителствения сектор, както и дипломати от над 20 страни. „За нас в БФБЛ обмяната на международен опит по важни и актуални теми е от голямо значение, тъй като откроява модели за устойчиво и дългосрочно икономическо развитие и дава своя принос към политиките, които ще доведат до положителна промяна на средата за работа и живот у нас“, обърна се към гостите председателят на Форума Ираван Хира.

В събитието, модерирано от Максим Бехар, член на УС на БФБЛ, активно участие взеха топ мениджъри на водещи компании-членове на БФБЛ, които поставиха своите въпроси към представителите на институциите и очертаха част от предизвикателствата, които все още стоят пред страната ни – подобряване на бизнес средата, намаляване на административната тежест върху бизнеса, въвеждането на електронно правителство, дигитализацията на производствените процеси, недостига на работна сила, независима съдебна система.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 17.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 17.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67911
0.595554
CNY
10
2.4971
4.00465
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.20437
0.453644
RUB
100
2.67265
37.416
USD
1
1.67065
0.598569