Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Даймлер се отказва от завода за автомобилите Smart във Франция

Guliver/ Getty Images

Ръководството на завода за производство на автомобили Smart в източния френски град Амбак, в департамента Мозел, обяви намерението на Daimler да продаде предприятието, където през есента трябваше да започне производство на модели на германския автомобилостроител, съобщава Фрас прес като се позавава на информация от синдикатите.
Това е ужасяващо, те ни изоставят, коментира пред АФП Жан-Люк Биелиц, представител на Общата конфедерация на труда (Се Же Те - CGT) в завода, където работят между 1400 и 1500 служители, потвърждавайки информация на в. "Репюбликен лорен".
Представител на автомобилната компания е потвърдил информацията, като е уточнил, че намеренията са да започнат преговори за продажбата на френския автомобилен завод в Амбак, пише БТА.
През март 2019 година Daimler, който е собственик на марките Mercedes-Benz и Smart обяви, че смята да премести от 2022 г. производството на смартовете в Китай.  За френският завод плановете бяха да започне да произвеждат модели Мерцедес от есента на 2020 година. За преструктурането към новите модели  Daimler беше обещал инвестиция от 500 млн. евро. Френският град е известен и като Смартвил, тъй като е историческото родно място на малкия градски автомобил от 1998 г. Производството на този модел постепенно ще приключи в периода 2022-2024 година, отбелязва "Франс прес"

още от Бизнес