Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Deutsche Bank призова висшите си мениджъри да се откажат от заплащането си за последния месец

Снимка: Guliver / Getty images

Германската банка Deutsche Bank поиска от своите висши мениджъри да се присъединят към изпълнителния комитет финансовата институция и да се откажат заплащането си за последния месец, предаде Блумбърг.

„Докато плановете ни за преструктуриране напредват, управителният съвет и изпълнителния комитет на банката решиха да дадат личен пример и да позволят на висшия мениджмънт да бъде част от тази инициатива“, съобщи говорител на  Deutsche Bank, като допълни, че мярката е на доброволни начала.

Междувременно главният изпълнителен директор на банката Кристиан Зевинг възобнови плана си за съкращаване на 18 000 работни места, който бе временно прекратен през март заради избухването на пандемията от COVID-19.

Ако мениджърите се присъединят към управителния съвет и и изпълнителния комитет на банката, тя може да спести повече от 10 млн. евро  за месеца, информира източник, запознат с темата.

Редица инвестиционни банки като Morgan Stanley, Citigroup Inc. и HSBC Holdings Plc обеща да не съкращават служители по време на пандемията. Deutsche Bank беше първият кредитор, който публично се отказа от тази мярка.

още от Бизнес