нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

DHL купува 12 самолета на ток за устойчиви доставки

Getty Images

DHL Express изгражда експресна мрежа за доставки, която ще функционира благодарение на поръчаните 12 напълно електрически самолета Alice eCargo, произвеждани от стартъпа Eviation. Това стана ясно от изявление на компанията.

Очаква се машините да бъдат доставени през 2024 година, като те ще бъдат управлявани от един пилот и ще превозват около 1200 кг стоки. Необходимото зареждане на батериите за един час във въздуха е около 30 минути, а максималният пробег е 815 километра. Оперативният софтуер на самолета постоянно следи производителността на полета, за да гарантира оптимална ефективност при неговото изпълнение. От DHL показаха и как се очаква да изглежда той.

Снимка: DHL

„Ние твърдо вярваме в бъдеще с логистика с нулеви емисии“, обяви главният изпълнителен директор на компанията, Джон Пиърсън.

Декарбонизацията е един от основните стълбове в плана за устойчиво развитие на групата DPDHL. Тя инвестира общо 7 млрд. евро в мерки, свързани с намаляването на въглеродния си отпечатък до 2030 година, включително електрификация на самолетите.

Базираният в Сиатъл производител на летателни апарати Eviation от ново поколение позволява на фирмите да изграждат флот с нулеви емисии, който да използват за превоз и на товари, и на пътници.

още от Бизнес