нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Дизайнерът на iPhone ще преобрази платформата на Airbnb

Getty Images

Сър Джон Айв, дизайнерът на популярния iPhone, ще оглави проект за редизайн на основните продукти и услуги на Airbnb, като част от голямата цел за промяна на начина, по който публиката възприема бранда.

Британският индустриален дизайнер напусна Apple през 2019 г., след като в продължение на две десетилетия превеждаше екипа си по пътя към проектирането на редица иконични стоки, предаде „Би Би Си“.

Чрез компанията си LoveForm той ще обнови приложението и уебсайта на марката за краткосрочно отдаване на имоти под наем. Според анализаторите този ход е опит на Airbnb да отвлече вниманието от критиките за въздействието му върху жителите на големите градове, докато се готви да стане публична фирма. Сред инструментите, които подлежат на трансформация, са рейтинговата система.

„С Джони сме добри приятели от много години. Видяхме как дизайнът може да подобри доверието и да позволи повече човешка връзка, нещо, от което хората отчаяно се нуждаят по време на безпрецедентното време на самота и разединение“, коментира главният изпълнителен директор на Airbnb, Брайън Чески.

53-годишният Айв ще се включи и с насоки за развитието на екипа за вътрешен дизайн.

още от Бизнес