Затвори

Equinix обяви придобиването на 13 центъра за данни от Bell

Снимка: Shutterstock

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни обяви придобиването на 13 центъра за данни от BCE Inc. (Bell) в Канада на стойност 750 милиона долара. Така компанията ще разшири обхвата си в Канада, a услугите за взаимосвързаност ще увеличат достъпа си до 7 нови зони, с което ще се разшири и достъпът на българските ѝ клиенти до нови партньори и облачни решения.

Очаква се придобиването да приключи през второто тримесечие на 2020 г.  Изчисленията сочат, че 13-те сайта на центъра за данни, които представляват 25 съоръжения за центрове за данни на Bell1, ще генерират приблизително 105 милиона щатски долара (150 милиона щатски долара) годишни приходи. 

Добавянето на тези стратегически активи, свързаните с тях операции и над 600 клиенти, опериращи в рамките на центровете за данни, ще засилят още повече глобалната платформа на Equinix, която в момента включва повече от 210 центрове за данни. Придобиването ще разшири обхвата на Equinix в крайбрежието на Канада до крайбрежието, превръщайки го в пазарен лидер в центровете за обработка на данни и услуги за взаимно свързване. 

Канада е третата по големина икономика в Америка и 10-та по големина в света. Това е пазар с висок растеж с бизнес фокус върху ускоряване на приемането на облаци, а основните облачни играчи увеличават инвестициите в Канада, за да задоволят това търсене. 13-те центъра за данни, шест от които са собственост на активи, ще добавят приблизително 1,2 милиона брутни квадратни фута пространство за център за данни и 400 000 квадратни фута пространство за колокация към платформата Equinix. Съоръженията ще осигурят и платформа за бъдеща експанзия в Канада. 

"Канадският бизнес е в разгара на значителна трансформация, тъй като развива своите операции, за да бъде все по-дигитален и облачен. С платформа, която дава възможност на компаниите да увеличат мащаба, обхвата и свързаността на разрастващия се дигитален бизнес, Equinix предоставя непреодолима визия за бизнеса бързо и широко да се свързват с хората, местоположенията, облачните услуги и данните, които са най-важни за техния бизнес. Това разширяване е значителна печалба за канадския бизнес, както и за многонационални компании, които могат да използват платформата Equinix, за да увеличат цифровото си присъствие в Канада чрез свързване към богата екосистема от клиенти, бизнес партньори и други стратегически компании в Канада", заяви Чарлз Майерс, президент и изпълнителен директор на Equinix.

"Партньорството ни с Equinix ще ускори допълнително възможностите за дигитална трансформация за канадски корпоративни клиенти, комбинирайки достъп до взаимосвързаната глобална платформа за данни на Equinix с разширените широколентови мрежови връзки, широк спектър от облачни решения и опитен екип от професионалисти", коментира Том Литъл, президент на Bell Business Markets. 

Стратегическото партньорство между Equinix и Bell планира да предостави интегрирани мрежови и хибридни многослойни услуги, пряко и чрез комбинираните партньорски екосистеми на двете компании. Съвместното предлагане ще съчетава телекомуникационните услуги и технологичните познания на Bell с глобалната платформа на взаимно свързани центрове за данни и бизнес екосистеми на Equinix. С течение на времето Equinix планира да въведе ECX Fabric - услуга за взаимно свързване при поискване, която позволява на всеки бизнес да се свързва между собствената си разпределена инфраструктура с друга инфраструктура, включително най-големите мрежови услуги и облачни доставчици на платформата Equinix. 

Наскоро Equinix откри втория си International Business Exchange™ (IBX®) център за данни в София, а по-късно обяви и едно от най-големите си разширявания на Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™), което обхваща 7 нови пазара в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), в това число и България. Услугата предлага бърз достъп до най-големите в света облачни доставчици, включително Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure и Google Cloud посредством Platform Equinix чрез глобална, софтуерно-дефинирана взаимосвързаност. 

още от Бизнес