нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Facebook открива 1000 нови работни места в Лондон

С новите попълнения в редиците си служителите на Facebook във Великобритания ще се увеличат до 4000. /Getty Images

Facebook открива нови хиляда работни места в лондонския си офис тази година, предаде Ройтерс. С това американската компания продължава да разраства най-големия си европейски инженерен център и ще продължи да го прави, дори след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Повече от половината позиции са свързани със софтуерно инженерство, голяма част от тях ще бъдат в сферата на сигурността, за създаването на продукти, които да улавят лошото съдържание в социалните мрежи Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp.

Главният опериращ директор на групата Шерил Сандбърг съобщи официално за свободните позиции днес, преди заминаването си за Световния икономически форум в Давос заедно с вицепрезидента за Европа, Близкия изток и Африка - Никола Менделсон. С новите попълнения в редиците си служителите на Facebook във Великобритания ще се увеличат до 4000. Британският премиер Борис Джонсън каза, че разрастването на компанията е „чудесна новина“. „Решени сме да направим Обединеното кралство най-безопасното място в света, където да си онлайн, както и едно от най-добрите места за базиране на технологични компании“, заяви той.

Компанията продължава да се бори с връщането на доверието в платформите си след скандала с „Кеймбридж Аналитика“ през 2018 година.

 

още по темата
още от Бизнес