Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Финансовият министър обеща цялостно решение за БДЖ до дни

113

Снимка: Мениджър Нюз

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че днес правителството е отложило решението, с което трябваше да бъдат одобрени допълнителни плащания от Централния бюджет по бюджета на Министерството на транспорта за 2018 г. за предоставяне на възмездна финансова помощ на "Холдинг БДЖ" ЕАД, предаде БТА.

"Днес е отложено частичното решение, за да намерим в близките десетина дни цялостно решение на проблема", коментира министърът, като посочи, че се водят интензивни разговори с облигационерите.

По думите на министъра целта е постигане на по-добър резултат за компанията по изтегления през 2007 г. облигационен заем.

"Водят се разговори за това дали е възможно да се постигне някаква отстъпка от страна на облигационерите", допълни министър Горанов.

В отговор на въпрос той каза, че е готов да подкрепи търг за нов подвижен състав на железниците при определени условия. Единственото ми изискване е решението на МС за този търг и за концесията за Летище София да са в един ден, заяви финансовият министър и изрази надежда до следващите две - три седмици правителството да разгледа концесията за летището.

Горанов напомни, че само двадесет процента от разходите на железниците се покриват от това, което се плаща като цена за услуга, останалото се плаща от българския данъкоплатец.

още от Бизнес
21
Сряда
Август