Затвори

Германска автомобилна корпорация мести цялото си производство в Пазарджик

Снимка: kostal.bg

Германската автомобилна корпорация „Костал“ затваря заводите си в Словения и Словакия и мести производството си в Пазарджик, обяви кметът Тодор Попов на сесия на общинския съвет.

Пазарджик е предпочитан, заради по-добрите бизнес условия и липсата на административен рекет, уточни Попов, цитиран от БНР.

„Цялото производство идва в Пазарджик. Плюс цялата логистика, в България, тук при нас. Работниците ще стигнат най-вероятно 5000 души", сподели той.

В момента  автомобилната корпорация строи общежитие и комплекс за услуги в близкото до Пазарджик село Добровница.  Там ще бъдат настанявани работници от чужбина, тъй като Пазарджик не може да отговори на нуждите от работна ръка на предприятието.

"Костал" - компания с над 100-годишна история, отвори първия си завод в Пазарджик през 2017 година. Групата, която до момента развива дейност в 21 страни по целия свят е лидер в разработването и производството на електроника и електромеханични компоненти за автомобилната индустрия, а заводът в Пазарджик произвежда и доставя компоненти за автомобили по цял свят

още от Бизнес