Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Групама Животозастраховане“ подписа договор за закупуване на 100% акционерно участие в „Експрес Животозастраховане”

Снимка: „Групама Животозастраховане“ ЕАД

„Групама Животозастраховане“ ЕАД, българско дъщерно дружество на Groupama Assurances Mutuelles подписа договор за придобиване на 100% акционерно участие в животозастрахователнo дружество „Експрес Животозастраховане“, част от „Банка ДСК“ ЕАД, българско дъщерно дружество на Банка ОТП (OTP Bank Plc). Договорът е финализиран вчера, 10 юли, се посочва в официално съобщение на "Групама" до медиите.

Тази сделка е важна стъпка в развитието на френската международна застрахователна група Groupama, чрез която ще се подобрят позициите ѝ в България в сегмента на животозастраховането и ще се укрепи дългогодишното стратегическо партньорството на застрахователя с „Банка ДСК“ ЕАД

Финансовото приключване на сделката се очаква да стане през последното тримесечие на 2019 г., след получаване на всички необходими регулаторни одобрения. Окончателното юридическо сливане на дружествата се планира през месец септември 2020 г.

Със сделката се очаква Групама да удвои пазарния си дял в България и да достигне позиция №3 в сегмента на застраховките за кредитополучатели с пазарен дял от 21% и позиция №5 в сегмент „Злополука“ с пазарен дял от 9 %.

Френският застраховател Групама е дългогодишен партньор в международен план с унгарската финансова група ОТП, част от която е „Банка ДСК“. Очаква се Групама да подобри позициите си в България.

„Тази промяна с придобиването на „Експрес Животозастраховане“ ще бъде признание за постиженията на Групама в България през последните няколко години, през които компанията доказа способността си да увеличава позициите си в ключови застрахователни сегменти, да разработва иновативни продукти и услуги, отговарящи на конкретни клиентки нужди, да поддържа успешни търговски взаимоотношения с Банка ДСК и други разнородни канали на дистрибуция, да развива служители и техните професионални таланти, както и да предвижда тенденции в застрахователната индустрия“, заяви Селин Болар, изпълнителен директор на Групама в България.

още от Бизнес
09
Понеделник
Декември