Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Гъвкави и комплексни решения от „АИТ Интернешънъл Транспорт“

АНГЕЛ ТРАКОВ е управляващ собственик на „АИТ Интернешънъл Транспорт“. Повече от 20 години развива бизнеса с международен транспорт. През годините е натрупал солиден опит и знания в успешното ръководене на бизнеса. Съучредител на Съюза на автомобилните превозвачи в България, като през 2014 г. е избран за негов председател, от 2019 г. поема втори 5-годишен мандат. Снимки: Личен архив

Компанията разширява своите бази и отваря нови в София и във Вилафранка, Испания

Вашите товари са ценни и държите те да бъдат доставени навреме и при спазване на всички съвременни изисквания за сигурност и проследимост на пратката? Желаете да складирате вашите стоки надеждно, при гъвкави схеми на съхранение, съобразени със специфичните ви нужди? При това в удобна локация с добри комуникационни връзки. Търсите коректност, отговорност и лично отношение от своите бизнес партньори? Вероятно отговорите ви на всички тези въпроси са да, а това са само малка част от предимствата, които екипът на АИТ може да ви предложи. „Спецификата в транспорта на стоки е същата като във всеки вид бизнес – трябва да си точен, коректен, да спазваш правилата, да бъдеш лоялен партньор. Затова не са малко фирмите, които търсят партньорството ни, а нашето удовлетворение са бизнес успехите на клиентите ни“, казва Ангел Траков, управляващ собственик на „АИТ Интернешънъл Транспорт“.

Богато портфолио от транспортни услуги

Над 85% от автомобилите на компанията работят на вътрешноевропейския пазар с основни релации Испания, Франция, Германия, Белгия, Холандия, както и Турция – Западна Европа. „АИТ Интернешънъл Транспорт“ е изцяло специализирана в транспорта по суша с фокус върху транспортирането на цели товари.

Целите включват развитие в комбиниран модален и интермодален транспорт

Ключово предимство на компанията пред останалите фирми на пазара е ултраекспресната доставка. При нея товарът се придвижва, без да спира, независимо от разстоянието и дестинацията. АИТ управлява също регулярни групажни линии с цел оптимизация на разходите по направленията Испания, Португалия и Франция и обратно до България. Фирмата планира обслужване на групажни линии в цяла Европа. Особено важен аспект от портфолиото от услуги е транспортът на ADR товари.

С цел постигане на пълно транспортно обслужване компанията разполага с изградени терминали в България и Испания, като през 2019 г. откри AIT World Group Espana Villafranca и пристъпи към изграждане на собствен транспортен център за поддръжка на композициите и склад за кросдокинг.

Модерен и екологичен автопарк

Модерният автопарк, отличната организация и професионалният екип са трите основни стълба, върху които „АИТ Интернешънъл Транспорт“ развива своята дейност. Автомобилният парк е един от факторите, които правят фирмата конкурентоспособна. С цел максимално задоволяване на потребностите на клиентите компанията разполага с над 300 влекача, отговарящи на стандарта EURO 6, и над 400 ремаркета, сред които стандартни, интермодални и box ремаркета.

Гъвкава логистична база

В стремежа си да затвори кръга от услуги в областта на транспорта и логистиката в края на 2018 г. „АИТ Логистик“ откри нов логистичен център. Разположена на 3000 кв.м площ в Индустриална зона „Тракия“, в непосредствена близост до летище Пловдив, околовръстния път на града и автомагистрала „Тракия“, модерната складова база предлага съвременни логистични услуги за широк кръг от клиенти. Освен складови помещения логистичният парк на „АИТ Логистик“ включва още административна сграда с близо 1000 кв.м офисни площи и шоурумове, които може да бъдат отдавани под наем. Това е идеално решение за бизнеси, които се нуждаят от складови площи за съхранение на стоки в съчетание с модерен и енергийноефективен офис за своите служители.

Складовата база е оборудвана със стелажи и товаро-разтоварна техника, чрез които да се извършват складови операции и кросдокинг. Центърът предлага целия спектър от дейности в логистиката. Той е особено подходящ за дългосрочно складиране на палетизирана стока.

Независимо от областта, в която развивате бизнес, логистичният център ще ви предложи максимално добри и гъвкави условия при атрактивно ценообразуване. Фактът, че складовата база разполага с разрешително за складиране на храни към регионалната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните, прави услугите на „АИТ Логистик“ изключително подходящи за компании в сектора на хранително-вкусовата промишленост. Площите са идеално решение и за онлайн търговци, които допълнително могат да се възползват от услугата на „АИТ Логистик“ за доставка на стоки на определен адрес в страната и чужбина.

За да бъде максимално полезна на своите партньори и клиенти, АИТ разширява своите бази и отваря нови в София и във Вилафранка, Испания. Базата в София, разположена на „Ботевградско шосе“, в близост до автомагистрала „Хемус“, цели да улесни бизнес клиентите на компанията от региона, разширявайки покритието на предлаганите услуги. Модерният логистичен парк ще разполага с около 2000 кв.м офисни площи и около 6000 кв.м складови площи. Той ще включва също сервиз за камиони и ТИР паркинг.

Склад за кросдокинг, сервиз за камиони и паркинг, както и офисна и жилищна площ за служителите ще предложи пък новата база на АИТ във Вилафранка.

Сърцето на компанията

„Екипът е най-ценният ресурс, с който разполагаме – той е сърцето на нашия бизнес. Инвестираме непрекъснато в допълнителни обучения на служителите ни, за да разгърнем пълния им потенциал“, коментира Ангел Траков. В екипа на „АИТ Интернешънъл Транспорт“, който наброява над 500 души, не са малко хората, постъпили на работа още при създаването на фирмата. Добрите условия на труд, взаимното уважение, отговорност и доверие са ключовите фактори, изграждащи сплотения екип от професионалисти с дългогодишен опит в компанията, които познават дейността є до най-малкия детайл.

В подкрепа на основната си дейност, развитието и усъвършенстването на екипа и в отговор на нарастващите нужди на пазара на труда от квалифицирани кадри в областта на транспортните услуги през 2014 г. „АИТ Интернешънъл Транспорт“ открива свой учебен център. Целта е подготовка на професионални шофьори с възможност за започване на работа в компанията след завършване на обучението и при показани добри резултати.

„Благодарение на богатото портфолио от услуги и високия професионализъм на екипа компанията е в състояние да отговори максимално пълно на нуждите на клиентите чрез гъвкави и комплексни решения за транспорт и логистика“, казва в заключение собственикът на „АИТ Интернешънъл Транспорт“.     

„АИТ Интернешънъл Транспорт“ е основана през 1995 г. От тогава до сега камионите на компанията са изминали над 500 млн. км, превозвайки ценен товар за клиентите. В момента в нея работят 530 професионалисти, които предлагат пълен набор от логистични и транспортни решения. Централата е базирана в Пловдив.

Автор: Алек Вучков/ списание "Мениджър"

още от Бизнес