нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Hugo Boss отчита силен отскок в Китай през юни

Снимка: Getty Images

Германската модна къща Hugo Boss обяви, че се е върнала към силен растеж в Китай през юни и онлайн продажбите са скочили със 74% през второто тримесечие, като в същота време отчете общо спад на продажбите с 59% за периода на блокиране, информира Ройтерс

Компанията, известна със своите елегантни мъжки костюми, заяви, че продажбите са нараснали с 4% през тримесечието в континентален Китай, включително двуцифрен ръст през юни.

Hugo Boss отчете тримесечен приход от 275 милиона евро (323,51 милиона долара) и оперативна загуба от 124 милиона евро, като цяло съответства на средните прогнози на анализаторите съответно за 288 милиона и загуба от 133 милиона.

Продажбите паднаха с 59% в Европа и 82% в Америка поради временните затваряния на магазините и резкия спад в туризма. Компанията заяви, че вълненията и демонстрациите в Съединените щати през май и юни са поставили бизнеса под по-голямо напрежение. 

От Hugo Boss очакват постепенно подобрение за втората половина на 2020 г., но отказаха да предоставят целогодишна прогноза поради несигурността на пазара. 

още от Бизнес