Затвори

Големи корпорации се присъединиха към протестите в САЩ

Getty Images

Десетки големи корпорации се присъединиха към масовите демонстрации в САЩ с призиви към аудиторията си и дарения за организации, ангажирани с проблема за расовото неравенство, предаде CNN.

„Заставаме зад черната общност“, написа Марк Зукърбърг, изпълнителният директор на Facebook, който ще отдели 10 млн. долара за организации, свързани с борбата с дискриминацията на афроамериканците. Неговото послание споделя и Джон Фоли, ръководителят на фитнес бранда Peloton, който ще дари 500 хил. долара на Националната асоциация за развитие на цветнокожите.

В петък компанията за спортни стоки Nike промени емблематичния си слоган с „Веднъж не го прави“ (For once, Don’t Do It) и в специално видео призова хората да не стоят безучастно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nike (@nike) on May 29, 2020 at 3:50pm PDT

„Имаме платформа и имаме задължение към нашите черни абонати, служители, създатели и таланти да надигнем глас“, написаха от стрийминг платформата Netflix.

Социалната мрежа Twitter, от своя страна, промотира хаштага #BlackLivesMatter и представи списък от акаунти, в които потребителите могат да получат повече информация от „маргинализираните групи“.

На този фон протестите, породени от убийството на цветнокожия Джордж Флойд на 25 май, в Америка продължават вече шести ден на територията на над 40 града, а към тях вече се присъединяват и служители от полицията, както и знаменитости.

още от Бизнес