нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Илон Мъск: С чипа на Neuralink ще пускаме музика директно в мозъка ни

Илон Мъск ще разкрие подробности за компанията си Neuralink в края на август. /Getty Images

Притежаваният от Илон Мъск стартъп Neuralink разработва чип, който ще позволява да пускаме музика директно в мозъка ни. Тази информация съобщи самият предприемач в разговор с компютърния учен Остин Хаъурд, цитиран от „Индипендънт“.

Устройството ще може да лекува депресия и пристрастяване, като влияе върху части от тялото, отговорни за зараждането на тези състояния. Вече са били проведени тестове върху животни.

Мъск, който вече има два успешни бизнеса, ще разкрие повече информация за Neuralink в края на месец август, но последователно започва да споделя детайли около нея в профила си в социалната мрежа Twitter през последните няколко дена, а в една от публикациите си обяви и набирането на нови служители, приканвайки потребителите, които „са разрешавали големи проблеми на телефони и други устройства“, да кандидатстват за работа чрез посочен от него корпоративен имейл.

Екипът на мистериозната компания, основана през 2016 г., работи и по технология, която да контролира нивата на хормоните в човешкия организъм и да ги пренасочва в негова полза. Конструира се и друго устройство, подобно на шевна машина, което да може да осигурява връзка между компютър и имплантиран в мозъка чип – подобна иновация би помогнала на хора, страдащи от заболявания на нервната система, като например Паркинсон, да се подобрят.

още от Бизнес