Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

iuvo взе участие в „Бъдещето на парите“

Изпълнителният директор на iuvo Ивайло Иванов взе участие във форума „Бъдещето на парите“, организиран от списание Manager, като един от тримата участници в  панела „Бъдещето на безналичните плащания“. Гостите дискутираха не само безналичните плащания, но и новите възможности за инвестиране чрез малко познати у нас, но утвърдени по света схеми за колективно управляване на средства.

„За краудфъндинга е известно, че при него има много източници на финансиране, било то фирми или физически лица, и той успешно работи при реализирането на различни бизнес начинания, основани на добри идеи“, така започна презентацията си Ивайло, запознавайки аудиторията с типовете краудфъндинг платформи, както и с големите играчи в света на финтех и P2P. Като част от темата „Peer-to-peer lending като алтернатива на стандартните спестовни инструменти“, Ивайло показа актуални данни, демонстриращи нарастващия интерес към P2P в Европа и стойността на оборотите в сектора в милиарди. Ръстът в интереса към индустрията на континента (без Великобритания) за 2017 година например е 63%, сравнено с 2016 година. Ивайло показа и къде стои България на картата на Европа (преди Румъния, Словакия и Португалия, и една позиция след Норвегия), като акцентира върху основните играчи на пазара като Франция, Германия и Холандия. Наблегна и на големата изненада в челната десетка на класацията през 2017 година – дебютанта Грузия, доказвайки по този начин бързите темпове на развитие и промени в сектора. В презентацията си Ивайло беше включил данни за почти двойните и тройни нива на доходност в P2P, сравнено с традиционните инвестиции, като например в недвижимо имущество.

Адиторията чу и за модела, по който е създадена и функционира iuvo, с акцент върху възможните рикове и с механизмите за минимизирането им, най-вече в лицето на т.нар. гаранция за обратно изкупуване, осигурена от всички оригинатори. Присъстващите се запознаха с начина на подбор и одобрение на последните, с броя на регистрираните инвеститори и произхода им, нивата на доходност, минималната сума за инвестиции и препоръките за диверсификация на портфолиото, както и с размера на оборота и на типовете валута, използвани в платформата. Ивайло сподели и за бъдещите планове, върху които той и екипът му работят, а именно – навлизането на нови европейски пазари, присъединяването на нови оригинатори и нови типове кредити, прибавянето на нови функционалности на платформата, както и подобряване на цялостното клиентското преживяване в iuvo. От аудиторията поздравиха Ивайло за успешния бизнес и пожелаха скоростно развитие на платформата и в следващите години.

Изпълнителният директор на iuvo благодари от сцената за възможността да е част от форума, като поздрави списание Manager за перфектната организация и постави добра оценка на събитието от гледна точка и на факта, че сред присъстващите в залата имаше и представител на националния регулатор, в лицето на Нина Стоянова, подуправител на БНБ, ръководител на управление "Банково" и член на управителния съвет на Българската народна банка.

Повече може да видите на https://www.iuvo-group.com/bg/

 

още от Бизнес