нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

JP Morgan придобива мажоритарен дял в разплащателния бизнес на Volkswagen

Снимка: Getty images

JP Morgan планира да придобие мажорираен дял от около 75% в разплащателният бизнес на Volkswagen, предаде Си Ен Би Си.

Американският банков гигант заяви днес, че сделката ще помогне на компанията да разшири възможностите си в онлайн плащанията и ще и даде достъп до по-широката автомобилна индустрия.

Двете компании планират с времето да разработят платформата, така че тя да покрива и пазари извън автомобилни сектор.

„Планираме да градим върху иновативната основа, поставена от платформата Volkswagen Financial Services, и да приложим в глобален мащаб експертния ни опит в областта на плащанията, за да отговорим на променящите се очаквания на клиентите в автомобилното пространство, а и извън него“, коментира Шарок Мойниън, ръководител на плащанията на едро за региона Европа, Близък Изток и Африка в JP Morgan.

Финансовите условия по сделката не са оповестени.

Разплащателният бизнес на Volkswagen е създаден през 2017 г. в Люксембург, като платформата позволява на потребителите да купуват и отдават под наем автомобили, да плащат, да плащат за паркиране и да зареждат електрически превозни средства.

След сделката разплащателното подразделение на германския автомобилен производител ще бъде под контрола на бизнеса за плащания на едро на JP Morgan. Очаква се тя да бъде финализирана през първата половина на 2022 г. JP Morgan намекна, че двете фирми могат да променят брандирането на общия им бизнес след приключване на сделката.

още по темата
още от Бизнес