нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какви щети нанесе пандемията върху бизнес империята на Тръмп?

Снимки: Guliver / Getty images

Бизнес империята на бившият президент Доналд Тръмп е понесла сериозни щети от пандемията от коронавирус, като приходите на неговите хотели във Вашингтон и Лас Вегас са намалили наполовина. Това сочат данните от последния финансов отчет на Тръмп, цитирани от  Блумбърг.

Докато беше държавен глава, магнатът на недвижими имоти се съпротивляваше на мерките за забавяне на пандемията и настояваше, че пътуванията в рамките на страната не трябва да бъдат ограничавани.

Приходите от хотела на Тръмп във Вашингтон, за който той търси купувач, са паднали до 15,1 млн. долара за последната година спрямо 40,5 млн. долара през предходната.  Във Лас Вегас продажбите, свързани с неговия хотел, са се понижили от 23,3 млн. долара на 9,2 млн. долара.

Приходите от голф курорта на Тръмп до Маями са се понижили до 44 млн. долара спрямо 77 млн. долара за предходната година.

Голф игрищата му във Великобритания и Ирландия отчитат спад на приходите с две трети.

Общият доход на Тръмп е намалял от 308 млн. долара на 273 млн. долара, сочат данните от отчета, който покрива 2020 г. и първите 20 дни на 2021 г. През 2017 г. Тръмп отчете доход от 528,9 млн. долара за 15 месеца и половина, включително първите три месеца от неговото президентство.

Добрата новина за империята на Тръмп идва от неговия частен клуб в Мар-а-Лаго, Флорида, който отчита приходи от 24,2 млн. долара спрямо 21,4 млн. година по-рано. 

Общите активни на Тръмп от неговите бизнеси се оценяват на стойност между 1,3 млрд. и 1,7 млрд. долара. Данните не са много точни, тъй като федералните служители оценяват активите и ходите в широки граници, като най-горната категория е „над 50 млн. долара“. Тръмп има 22 актива, които попадат в нея, включително курорта Мар-а-Лаго и хотела Trump International Hotel във Вашингтон.

Според индекса на милиардерите на Блумбърг, Тръмп има богатство от 2,5 млрд. долара, което е с 500 млн. по-малко в сравнение с встъпването му в длъжност като президент през 2018 г. Неговите сгради имат дългове за над 1 млрд. долара, като падежът на повечето е в рамките на следващите три години.

 

още по темата
още от Бизнес