Затвори

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Снимки: Guliver / Getty Images

Меган Маркъл изкачва стълбите на параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор в сватбената си рокля, издържана в изчистена линия, с акцент върху воала и тиарата. Роклята е на "Живанши", предадоха световните медии. Тиарата е на кралица Мери, взета назаем от кралица Елизабет Втора. 

Джордж Клуни и съпругата му - известният адвокат и правозащитник Амал Клуни. Снимка; Guliver / Getty Images

Почитатели на британското кралско семейство се стичат по улиците на Уиндзор. Снимка: Guliver / Getty Images

Снимка: Guliver / Getty Images

Карлсберг отчита напредък в постигането на целите за устойчивост

16% намаление на въглеродните емисии и 6% намаляване употребата на водни ресурси от 2015 година насам, както и премахването на въглищата като източник на енергия в девет пивоварни в Китай, отчита Докладът за устойчиво развитие на Карлсберг Груп за 2017 г.

Програмата за устойчиво развитие на Карлсберг Груп „Заедно към нулевия отпечатък“, обявена през юни 2017 г., призовава към решителни действия, насочени към големите предизвикателства като промените в климата, недостига на вода, загрижеността за човешкото здраве. Основните цели, върху които се фокусира, са четири: НУЛА въглероден отпечатък, НУЛА отпадни води, НУЛА безотговорна консумация и НУЛА инциденти, като всяка от тях е с конкретни цели към 2022 и 2030 година.

„Заедно към нулевия отпечатък“ е разработена в партньорство с водещи световни експерти и учени. Програмата е съобразена с ангажимента на компанията да допринесе за постигането на Целите на ООН за устойчиво развитие и с амбициозната цел на Парижкото споразумение за допустимо покачване на температурите на планетата с не повече от 1,5°C. Тазгодишният доклад предоставя детайли за напредъка, постигнат от Карлсберг Груп през последната година и спрямо 2015 г.

Компанията неотдавна обяви и създаването на Общност на младите учени, която ще помага за постигането на дългосрочните цели и амбиции на Карлсберг Груп за устойчиво развитие. Общността работи в партньорство с учени, университети и Изследователската лаборатория на Карлсберг, чиято основна цел е да разработят иновативни решения за справяне с промените в климата и недостига на водни ресурси.

НУЛА въглероден отпечатък

Цялостната амбиция на Карлсберг Груп за нулев въглероден отпечатък вече дава осезаеми резултати. През 2017 г. Групата спря да използва въглища в девет пивоварни в Китай, като част от целта си да премахне напълно използването на въглища като гориво до 2022 г. Друга стъпка по пътя към намаляване на въглеродните емисии беше превръщането на пивоварната Карслберг Швеция във Фалкенберг в първата въглеродно неутрална пивоварна на Групата, която използва 100% биогаз и зелена електроенергия.

Карлсберг Груп намали въглеродните си емисии в световен мащаб с 16% в сравнение с 2015 г., а 46% от електроенергията на компанията сега идва от възобновяеми източници. Освен това Групата ускори прехода си към изпозлването на 100% щадящи климата охладителни системи, като си сътрудничи с избрани партньори за проектирането на съоръжения за охлаждане (хладилни витрини и наливни инсталации) и с изграждането на „най-щадящия климата бар в света. Вероятно“.

НУЛА отпадни води

Карлсберг Груп предприема сериозни мерки за постигането на целите си за намаляване на отпадните води и за 50% намаление на водното потребление в пивоварните си до 2030 г. Съвместните усилия на всички пивоварни на Карлсберг Груп допринасят за понижаване на изпозвания воден ресурс с 6% от 2015 г. насам, достигайки водеща в индустрията позиция от средно потребление на вода - 3.1 хл. вода за 1 хектолитър произведено пиво.

Чрез „Заедно към нулевия отпечатък“ Карлсберг Груп се стреми към постепенна промяна и подобрения в използването на водата в пивоварните, като същевременно цели да постигне въздействие и извън границите на компанията чрез опазване на споделените водни ресурси.

НУЛА безотговорна консумация

С развитието на идеята за отговорна консумация Карлсберг Груп дава възможност на потребителите да направят по-осведомен и отговорен избор. Усилията са насочени към предлагане на повече информация за продуктите, както и насърчаване на отговорно поведение на консумация.

Съвместните инициативи за отговорно потребление на Карлсберг Груп през 2017 г. достигнаха до над 70 милиона потребители в световен мащаб. Компанията разширява дейността като предприема поставянето на дрегери във всички камиони, извършващи доставките на продуктите й по цял свят, в подкрепа на отговорното поведение и предприемане на мерки срещу шофирането в нетрезво състояние.

НУЛА инциденти

 Карлсберг Груп се стреми към формиране на безопасна среда и свеждане на риска от злополуки до нула, като целта е намаляване броя на инцидентите всяка година до 2030 г. През 2017 г. компанията предприе стъпки за повишаване на осведомеността и прилагане на мерки за безопасност в Групата в глобален мащаб. Броят на злополуките е намалял с 42% в сравнение с 2016 г.

 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Снимка: Guliver/ Getty Images

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66128
0.601945
CNY
10
2.60267
3.84221
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23971
0.446486
RUB
100
2.67135
37.4343
USD
1
1.66016
0.602352