нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Китай отмени планираните допълнителни мита върху някои американски стоки

Снимка: Shutterstock

Допълнителните мита върху някои американски стоки, вариращи от царевицата и пшеницата до превозни средства и авточасти, които трябваше да влязат в сила на 15 декември, бяха отменени от Китай. Двете страни се споразумяха в петък за „първа фаза“ на търговската сделка.

Китай се надява да работи съвместно със Съединените щати на базата на равноправие и взаимен респект за правилното уреждане на опасенията на всяка от страните и за стимулиране на стабилното развитие на американо-китайските икономически и търговски отношения, се казва в съобщението на сайта на финансовото министерство.

Наложените досега от Китай мита върху вносни американски стоки ще останат в сила. „Китай се надява, въз основа на равноправие и взаимно уважение, да работи със САЩ, правилно да се решат опасенията на всяка от двете страни и да се насърчи стабилното развитие на американско-китайските икономически и търговски отношения“, гласи част от изявлението относно митата на китайския Държавен съвет, публикувано на сайтовете на редица китайски институции, включително финансовото министерство.

още от Бизнес