Затвори

Кока-Кола ще инвестира 20 млн. евро в България през следваката година

Боряна Манолова, зам.-председател на КРИБ и председател на Съвета на жените в бизнеса връчи най-високото отличие - почетния Златен знак на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България на висшия мениджмънт на Кока-Кола за цялостен принос към икономическото, соицалното и образователното развитие на България.

Сериозни инвестиции и обществено-значими ангажименти обяви Кока-Кола на специалното си коледно събитие, което компанията организира днес, за да благодари на своите партньори и приятели, заедно с които реализира редица проекти в България за по-добро и устойчиво бъдеще като инвестираи в местните общности, развитието на младите хора и опазването на околната среда.

България се развива като стратегически важна локация за бизнеса на глобалния лидер в производството на безалкохолни напитки и през следващите 4 месеца компанията ще инвестира 6 млн. евро в различни , а до началото на 2019 година те ще нараснат до 20 млн., обяви  Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България. През годините, в които компанията оперира в страната, инвестициите в българската икономика надхвърлят над 550 милиона. Именно благодарение на съвместните усилия със своите партньори, Кока-Кола осъществява редица проекти в полза на обществото, в които ежегодно се инвестират над 700 хиляди лева.

Освен това поетият наскоро ангажимент на глобално ниво от Coca-Cola да намали захарта и калориите в своите продукти с 10%, в България ще бъде надхвърлен и процентите ще бъдат 20 като на практика всеки две от три напитки, произведени от компанията ще са нискокалорични, съобщи  Стоян Иванов, изпълнителен директор на Кока-Кола България. Кока-Кола е и водещата в индустрията компания, която се ангажира да информира своите потребители и да постави таблици с хранителните стойности върху етикета си, допълни той.

Двамата изпълнителни директори благодариха лично на всички свои партньори, сред които представители на институции, работодателски организации, общини, медии и партньори.

В България Кока-Кола развива социална дейност в три основни направления: развитие на младите, околна среда и подкрепа на местните общности. Сред най-големите инициативи на Кока-Кола са екологичната кампания „Моят зелен град“, която отбеляза своята 10-та годишнина през 2017 г. В нея се включват редица неправителствени организации и партньори с цел популяризиране на грижата за околната среда. Като част от 10-те издания на „Моят зелен град“ служители на Кока-Кола в България успяват да озеленят, почистят и облагородят редица местности, горски пространства и паркове в София и страната, а през изминалите три бяха засадени и осиновени 5250 дървета, за които Кока-Кола полага специални грижи като част от кампанията.

Развитието на младите хора е основен приоритет на Кока-Кола и именно затова най-новата инициатива - образователната програма „Дай старт на успеха“ цели намаляването на броя на икономически неактивните млади хора у нас. Кока-Кола ХБК България е партньор на фондация „Заедно в час“ и подкрепя визията за равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, както и е съмишленик на инициативата „Образование 2030“, чиято цел е качествена промяна в българското образование.

Преди броени месеци Кока-Кола ХБК България е посочена за най-желан работодател от студентите в първото по рода си национално проучване Graduated Survey, проведено сред 7003 студенти от 51 български университета. В компанията пряко са заети 2 100 души, но всъщност тя поддържа 19 200 работни места в българската икономика, представляващо 0.6 % от работната сила в страната. От 2002 г. до днес са създадени два модерно оборудвани центъра за производство на безалкохолни напитки и минерална вода, откриха се два центъра за споделени услуги в областта на информационните технологии, финансите и човешките ресурси.

За поредна година стартира Коледна благотворителна кампания на Coca-Cola в България и БЧК за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище. Оборотът от кампанията „Кока-Кола коледна работилница за добрини“ ще бъде дарен на Българския Червен кръст за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище за 300 деца в неравностойно положение. Кока-Кола е и постоянен дарител при бедствия в страната.

Събитието уважиха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Гърция негово превъзходителство Григориос Василоконстандакис и заместник посланикът на САЩ нейно превъзходителство Мартина Стронг. Привествия бяха получени от Българската агенция на инвестициите, от министъра на образованието, Комисията по защита на околната среда и водите и от министъра на българското председателство на ЕС. Компанията беше удостоена и с почетния Златен знак на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България за цялостен принос към икономическото, соицалното и образователното развитие на България, както и с почетния плакет на БЧК за партньорство в сферата на дарителството и доброволчеството.

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 16.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 16.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67136
0.598315
CNY
10
2.5136
3.97836
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.75877
36.248
USD
1
1.58998
0.628939