нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Lufthansa ще купи 10 самолета за дълги разстояния от Airbus и Boeing

Снимка: Shutterstock

Германският авиационен концерн Lufthansa Group, като част от модернизацията на своя въздушен флот, ще закупи десет самолета за дълги разстояния от Airbus и Boeing. Това се посочва в съобщение, публикувано на уебсайта на Lufthansa. 

Надзорният съвет на авиационния концерн одобри покупката на самолетите. Първият от петте Boeing 787-9 трябва да бъде доставен от Lufthansa следващата зима, а останалите през първата половина на 2022 г. Доставката на петте самолета Airbus A350-900 е планирана за 2027-2028 г. 

Lufthansa ще закупи 175 нови самолета през това десетилетие като част от своята дългосрочна програма за обновяване на флота. Авиокомпанията обръща внимание на най-новите технологии, максимална ефективност и най-високо ниво на комфорт по време на полети на къси разстояния. Тази година Lufthansa възнамерява ежемесечно да въвежда в експлоатация икономични самолети от семейството на Airbus A320 за полети на къси и средни разстояния, предава ТАСС. 

"Дори и в тези предизвикателни времена, ние продължаваме да инвестираме в по-модерен, по-икономичен и нискоемисионен флот на Lufthansa Group. В същото време ние продължаваме с модернизацията на нашия флот за дълги разстояния дори по-бързо от планираното преди пандемия от коронавирус", каза ръководителят на концерна Карстен Шпор. 

Общият брой на поръчките на Lufthansa за Boeing 787-9 и Boeing 777-9 е 45 самолета. Броят на поръчките за Airbus A350-900 също достига 45. 

още от Бизнес