нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

LVMH се възстановява от кризата с продажби на луксозни чанти

Богатството на собственика Бернар Арно отново нараства. /Getty Images

Собственикът на LVMH, Бернар Арно, отново затвърждава позициите си в световната класация на най-богатите хора.

Неговата група луксозни брандове се възстановява от кризата, предизвикана от пандемията от новия коронавирус, с нарастващото търсене на чанти от страна на потребителите. Приходите от подразделението за модни и кожени изделия на компанията са скочили с 12% през третото тримесечие заради завишените продажби на аксесоари, сред които чантите модел Bobby на Christian Dior на стойност 3 хил. долара за брой, пише Bloomberg.

След публикуването на резултатите в петък акциите на LVMH скочиха със 7.3% в Париж, най-високата им стойност от януари насам.

Нетната стойност на собственика, френския магнат Бернар Арно, считан за най-богатия европеец, не надвишава 100 млрд. долара от началото на годината насам, когато достигна рекордно високото ниво от 109.4 млрд. долара. Пандемията от новия коронавирус обаче заличи 50% от богатството му в рамките на два месеца, тъй като заради мерките, наложени от правителствата на държавите, физическите обекти на LVMH затвориха врати.

Миналия месец корпорацията изненада инвеститорите с решението си да се оттегли от сделката за купуването на американския бранд за бижута Tiffany & Co. за 16 млрд. долара, което доведе до съдебен спор между двете компании.  

още от Бизнес